Кабмін зобов'язав «Нафтогаз» поставляти газ на заарештовані ТЕЦ Дубневичів

Читать на русском
Український уряд зобов'язала Національну акціонерну компанію забезпечити газом заарештовані ТЕЦ.
Кабінет міністрів

Кабінет міністрів зобов'язав НАК «Нафтогаз України» поставляти природний газ на заарештовані і передані в управління Національного агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) ТЕЦ, що належать народним депутатам Ярославу та Богдану Дубневичам.

Відповідна постанова №834 від 10 жовтня 2018 року оприлюднена на урядовому порталі, повідомляє «Слово і Діло».

Постановою поклали спеціальний обов'язок на НАК «Нафтогаз України» щодо поставок природного газу Новороздільській і Новояворівській теплоелектроцентралям. Зазначені ТЕЦ арештовані в межах кримінального провадження детективів НАБУ про розкрадання природного газу «Нафтогаз України» на загальну суму понад 1,4 мільярда гривень. Зазначений обов'язок «Нафтогаз України» має виконуватися на підставі договору поставки природного газу, укладеного між НАК та управителем ТЕЦ «ГАРАНТ ЕНЕРГО М». Також у постанові зазначається, що АРМА має забезпечити контроль за ефективністю управління активами ТЕЦ.

У пояснювальній записці до постанови таке рішення пояснюється необхідністю «належного забезпечення роботи об'єктів генерації теплової енергії, майно яких арештоване в кримінальному провадженні та передане в управління АРМА». Новороздільська та Новояворівська ТЕЦ є виробниками теплової та електричної енергії, в тому числі для потреб населення Львівської області.

«Блокування їх роботи напередодні початку опалювального сезону може призвести до надзвичайної ситуації та збурити народні протести», – йдеться в записці, автором якої є голова АРМА Антон Янчук.

Нагадаємо, Янчук розповів про передачу в управління двох ТЕЦ братів Дубневичів. Пізніше АРМА вибрала управителів для цих ТЕЦ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: