Як мери забезпечують українців соцжитлом

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує відстежувати, як мери обласних центрів виконують свої обіцянки. Сьогодні ми вирішили подивитись, як голови обласних центрів забезпечують українців соціальним житлом.

Поки не виконав своїх обіцянок столичний мер Віталій Кличко. Цього року він пообіцяв відкрити гуртожиток для дітей-сиріт. Наприкінці червня депутати міської ради підтримали проект рішення про створення Київського міського соціального гуртожитку для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Крім того, ще минулого року Кличко пообіцяв забезпечити постійним житлом постраждалих від вибуху на Голосіївському проспекті. «Ми взяли зобов'язання забезпечити постраждалих постійним житлом і матеріальною допомогою в установленому законом порядку. Я підписав відповідне розпорядження, й ми розраховуємо, що до кінця року вони будуть забезпечені житлом. Зараз Департамент будівництва та житлового забезпечення здійснює розрахунки необхідної житлової площі», – розповів міський голова. Станом на січень жителям будинку на Голосіївському проспекті був запропонований для відселення перелік квартир, наданих забудовниками. Були придбані 14 квартир, ще 7 сімей не надали згоди на отримання, оскільки їх не влаштовує розташування будинків.

Сергій СухомлинМіський голова Житомира
Сухомлин пообіцяв придбати 7 квартир для учасників АТО за бюджетні коштиСказано 1 лютого 2017 р.Статус обіцянки: Виконано

Андрій Садовий цьогоріч має намір відремонтувати 12 квартир для дітей-сиріт у Львові. Для цього є 2 млн грн коштів. А в 2016 році мер провалив обіцянку завершити будівництво будинку для учасників антитерористичної операції й забезпечити житлом 53 сім'ї військовослужбовців. Станом на грудень 2016-го будівництво будинку все ще велося й очікувалося, що його введуть в експлуатацію в 2017-му. Тож Садовий у терміни не вклався.

Постраждалим від Чорнобильської аварії ще минулого року мали виділити квартири в Тернополі. «Цього року збільшуємо допомогу постраждалим від Чорнобильської аварії, плануємо їм виділити квартири, передбачимо в міському бюджеті кошти на отримання безкоштовних ліків, а також досягнута домовленість із перевізниками, що вони возитимуть у громадському транспорті чорнобильців I-II категорії на пільгових умовах», – заявив мер міста Сергій Надал. Але поки обіцяні квартири не виділялися.

Мер Кропивницького Андрій Райкович у липні минулого року заявив, що й надалі будуватимуть соціальне житло за рахунок міського бюджету. Перший такий будинок майже готовий, його здача та введення в експлуатацію заплановані на кінець 2018-го.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» вивчало, що українські мери роблять у межах підготовки до зимового періоду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: