Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Києва
  • Голова Київської міської державної адміністрації

Кличко обіцяє забезпечити постійним житлом постраждалих від вибуху будинку на Голосіївському проспекті

15 вересня 2017 року мер Києва Віталій Кличко заявив, що міська влада взяла на себе зобов’язання забезпечити постійним житлом мешканців, які втратили квартири в результаті вибуху в будинку на Голосіївському проспекті, 70.
У процесі
Сказано 15 вересня 2017 р.
Перевіряється

Джерело

  • http://kievcity.gov.ua/news/54180.html
  • http://kievcity.gov.ua/news/55625.html
  • Лист виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 23 січня 2018 року
  • Лист виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) від 23 січня 2018 року
  • Лист КМДА від 24 квітня 2019 року
  • Лист КМДА від 24 квітня 2019 року
  • Лист КМДА від 15 червня 2021 року

Результат

Мешканців, які постраждали внаслідок вибуху в будинку на проспекті Голосіївському, 70, забезпечать житлом в установленому законом порядку. Відповідне розпорядження підписав Київський міський голова Віталій Кличко.

Станом на 23 січня 2018 року мешканцям будинку на Голосіївському проспекті, 70 запропоновано для відселення перелік квартир, наданих забудовниками, для огляду та прийняття рішень про готовність отримати відповідне житло. Наразі придбано 14 квартир, ще 7 родин не надали згоду на отримання квартир, оскільки їх не влаштовує місце розташування будинків.

24 квітня 2019 року у КМДА нам повідомили, що у 2017-2018 роках Департамент будівництва та житлового забезпечення виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) придбав за кошти міського бюджету 19 квартир (майнові права) для забезпечення постійним житлом громадян, які мешкали в аварійному будинку № 70, корпус 2 на проспекті Голосіївському та надали згоду на отримання відповідного житла.

Разом з тим, наразі залишається невирішеним питання щодо придбання житла 2-ом родинам, які не погоджуються отримувати житло у розмірі займаного житлового приміщення у будинку за вказаною адресою.

Станом на 21 червня 2021 року залишається невирішеним питання щодо придбання житла 2 родинам, які не погоджуються отримувати житло у розмірі займаного житлового приміщення у будинку за цією адресою.