Меру Черкас оголосили нову підозру

Читать на русском
Меру Черкас Анатолію Бондаренку повідомлено нову підозру у скоєнні злочину за статтею Зловживання владою.

У Черкасах прокуратура спільно з Національною поліцією повідомили меру Анатолію Бондаренку про нову підозру у зловживанні владою, що спричинило тяжкі наслідки.

Про це в понеділок, 8 жовтня, повідомляє прес-служба прокуратури Черкаської області, пише «Слово і Діло».

Анатолій БондаренкоМіський голова Черкас

Зокрема, зазначено, що меру повідомлено нову підозру у скоєнні злочину за статтею Зловживання владою, тобто умисне, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для юридичної особи, використання службовою особою влади, всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом громадським інтересам.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що підозрюваний, будучи посадовою особою органу місцевого самоврядування, в липні 2017 року підписав і направив до суду листа про відкликання апеляційної скарги в господарській справі за позовом Черкаської міської ради до приватного підприємства, яке займається будівництвом, про стягнення боргу у зв'язку з невиконанням зазначеним підприємством умов договору оренди за строками початку і розірвання договору», - йдеться в повідомленні.

За інформацією прокуратури, на підставі зазначеного листа Київський апеляційний господарський суд залишив без розгляду апеляційну скаргу Черкаської міськради, що унеможливило стягнення з орендаря заборгованості в бюджет міста.

«Зазначені дії міського голови завдали тяжкі наслідки інтересам Черкаської міськради у вигляді недоотриманих доходів загального фонду бюджету м. Черкаси в розмірі понад 447 тис. грн», - доповіли в прокуратурі.

Як повідомляється, зараз вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Нагадаємо, 4 жовтня меру Черкас було повідомлено про підозру за статтею Перешкоджання діяльності народного депутата і депутата місцевої ради.

Як повідомлялося, ужгородському міському голові Богдану Андріїву вручено підозру щодо обставин реконструкції культурно-історичного центру Совине гніздо.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: