Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Тернополя

Надал має намір виділити квартири постраждалим від Чорнобильської аварії

17 травня 2017 року міський голова Тернополя Сергій Надал повідомив про намір збільшити допомогу постраждалим від Чорнобильської аварії, а також виділити їм квартири.
Не виконано
Сказано 26 квітня 2017 р.

Джерело

  • https://www.facebook.com/sergij.nadal/posts/1413456785341288
  • Лист заступника Тернопільського міського голови Хімейчук І.С.
  • Звіт міського голови за 2018 рік (газета)
  • https://te.20minut.ua/Podii/sertifikati-na-kvartiri-vruchili-ternopilskiy-gimnasttsi-dvom-uchasnik-10932479.html
  • Лист Тернопільської міської ради від 10 лютого 2021 року

Результат

У 2017-2020 році квартиру отримав лише 1 учасник ліквідації аварії на Чорнобільскій АЕС, який є інвалідом першої категорії. Надалі будівництво та видача квартир іншим постраждалим від Чорнобильської аварії не планується через брак фінансування. Оскільки Сергій Надал при обіцянці зазначив: "виділити їм квартири", - то особовий займеник "їм" вказує на множину, тож передбачалось виділити щонайменше 2 квартири для зазначеної категорії містян, проте цього не відбулось. Обіцянку не виконано.

Нагадаємо про перебіг подій:

10 лютого 2021 року Тернопільська міська рада повідомила, що житло для постраждалих від Чорнобильської аварії не будується та квартири не видають цій категорії осіб. Причиною назвали - відсутність фінансування з Державного бюджету на будівництво житла, якщо воно поступить, тоді й буде розглядатись можливість щодо забезпечення житлом постраждалих від Чорнобильської катастрофи.

30 серпня 2019 року мер Тернополя Сергій Надал вручив сертифікат на квартиру учаснику ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, з числа інвалідів першої категорії.

Станом на 12 лютого 2018 року квартири постраждалим від Чорнобильської аварії не виділялись.

За інформацією Тернопільської міської ради у 2018 році квартири отримали: чемпіон паралімпійських ігор, чемпіон світу серед військових, звичайні військовослужбовці (19 квартир). Постраждалих та ліквідаторів Чорнобильської аварії в цьому переліку немає.