В ЄС назвали неприйнятними умови плану щодо Brexit

Читать на русском
Союз не схвалить два основних положення торгового плану Великобританії після Brexit. Угода також може зірватися через питання про кордон з Північною Ірландією.

Парламентар Євросоюзу з питань Brexit Мішель Барньє назвав неприйнятними основні положення плану Великобританії щодо умов виходу країни з блоку.

Союз не схвалить два основних положення торгового плану Великобританії після Brexit. Угода також може зірватися через питання про кордон з Північною Ірландією.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє AFP.

«Головний переговорник ЄС Мішель Барньє попередив, що два основних положення торгового плану Великобританії після Brexit неприйнятні», - йдеться в повідомленні, зазначає AFP.

Барньє наголосив, що в цілому у британського урядового плану, узгодженого 6 липня, є безліч позитивних моментів, проте ЄС не погодиться з пропозиціями Лондона з митних угод і загальним зведенням правил для промислових товарів.

За словами представника ЄС, вихід Британії з блоку був узгоджений на 80%, але угода ризикує зірватися через нездатність домовитися про статус кордону між Ірландією і британською Північною Ірландією.

Раніше стало відомо, що Європейський парламент прийме угоду з Лондоном лише за два тижні до Brexit, який запланований на 29 березня 2019 року.

Європейський парламент ухвалить угоду з Лондоном лише за два тижні до того, як Велика Британія вийде з Європейського Союзу (Brexit) 29 березня 2019 року.

Зазначимо, кількість громадян Великої Британії, які хочуть проведення повторного референдуму про вихід країни з Євросоюзу, перевищила кількість тих, хто проти цього.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: