Рятувальники зменшили радіус зони забруднення під Ічнею

Читать на русском
В районі Ічні Чернігівської області триває очищення від вибухонебезпечних предметів 16-кілометрової зони, прилеглої до арсеналу.

В районі Ічні Чернігівської області триває очищення від вибухонебезпечних предметів 16-кілометрової зони, прилеглої до арсеналу.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної служби з надзвичайних ситуацій, передає «Слово і Діло».

Вибухи під Черніговом: чи загрожує відставка начальнику ГенштабуПорошенко доручив Полтораку та Клімкіну завершити переговори з НАТО щодо реалізації спеціального трастового фонду, який забезпечить експлуатацію та охорону складів боєприпасів.

«Піротехнічними підрозділами відпрацьовано 11 заявок і вилучено 277 вибухонебезпечних предметів. Проведена перевірка та очистка від небезпечних предметів всіх населених пунктів, дошкільних та загальноосвітніх установ, об'єктів життєзабезпечення, розташованих в 16-кілометровій зоні забруднення. Акти виконання робіт передані місцевим органам влади. Радіус зони забруднення зменшений до 10 кілометрів. Всього з початку робіт відпрацьовано 253 заявки, вилучено 2035 вибухонебезпечних предметів», - йдеться в повідомленні.

У трьох медичних закладах міст Прилуки, Ічня та Парафіївка залишається 85 людей (з них 11 дітей), котрі були евакуйовані.

«Залишаються відключеними від газопостачання 1027 абонентів в місті Ічня. Протягом доби повністю відновлено газопостачання 3 населених пунктів (с. Гмирянка, с. Максимівка, с. Гужівка), для чого було залучено 73 людини і 13 одиниць техніки структурних підрозділів ПАТ «Чернігівгаз», - повідомляють в ДСНС.

Як повідомлялося, вибухи на складах з боєприпасами поблизу міста Ічня почалися 9 жовтня близько 4:00. 11 жовтня пожежу було повністю ліквідовано.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: