Вибухи під Черніговом: чи загрожує відставка начальнику Генштабу

Читать на русском
Олег Ждановвійськовий експерт, полковник запасу

Відставка Муженка малоймовірна. Незабаром вибори й, можливо, знайдуть когось вищого рангом за начальника Генштабу.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив військовий експерт Олег Жданов, оцінюючи вибухи на складах під Черніговом.

«Ми пам'ятаємо історію з Калинівкою, коли був штраф на 1700 гривень, а збитки оцінили майже в мільярд. Основна надія на те, що перед виборами когось покарають. Просто так спустити все на гальмах уже навряд чи вийде. Це величезний мінус президенту», – зазначив Жданов.

При тому, що вже абсолютно все одно, диверсія це, рука Кремля, безпілотники чи хтось інший, а важливо те, що вже системно вночі починається займання, зранку висуваються різні версії, а результату немає, додав він.

Експерт нагадав, що в ситуації з Балаклеєю Полторак очолював комісію, але де акт, чому не оприлюднили результати розслідування – питання відкриті.

В Україні знову стався вибух на військовому складі: що раніше обіцяли політикиЗ весни минулого року в Україні вже втретє відбуваються вибухи на військових складах. Згадуємо обіцянки політиків на цю тему.

Якщо згадати 2015 рік, пожежу в Сватовому, то там було також засідання РНБО, було введене в дію указом президента положення, де чітко прописані заходи щодо недопущення таких випадків, уточнив він.

«Виходить, що ухилилися від виконання указу президента? Ми знову до цього повертаємося. Напрошується слово «саботаж», – підкреслив фахівець.

За його словами, Муженко стільки знає про ведення бойових дій на Донбасі, про «зелений коридор» і багато чого іншого, що на його відставку розраховувати не варто.

«Однак нам потрібно змінювати підхід до виконання службових обов'язків, повертати на чільне місце правове поле, має бути відповідальність кожної посадової особи за виконання своїх обов'язків», – резюмував Олег Жданов.

Що пишуть у соцмережах з приводу вибухів у Ічні – в нашому огляді.

Також журналісти з'ясували, які обіцянки давали чиновники щодо вибухів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: