В Одеській області одне із сіл закрили на карантин

Читать на русском
В Одеській області закрили на карантин ще одне село. Хвору корову виявили в тому ж Саратському районі, де раніше вже зафіксували спалах інфекції.

В Одеській області закрили на карантин ще одне село. Хвору корову виявили в тому ж Саратському районі, де раніше вже зафіксували спалах інфекції.

Про це йдеться в сюжеті ТСН за 15 жовтня, передає «Слово і Діло».

«У селі Миколаївка-Новоросійська господар помітив ознаки хвороби в тварини й негайно звернувся до фахівців. Експерти прибули на місце й підтвердили факт зараження сибірською виразкою. Люди не постраждали», – йдеться в повідомленні. Село закрили на карантин до 28 жовтня.

Нагадаємо, на початку жовтня в селі Міняйлівка Саратського району зафіксували спалах сибірської виразки. Джерелом захворювання стала домашня корова, тушу якої обробляли п'ятеро осіб. Зараз ці люди ушпиталені.

Пізніше діагноз «сибірська виразка» підтвердився в одного потерпілого. У МОЗ запевнили, що спалах сибірської виразки в Одеській області локалізований, загрози поширення інфекції немає.

Нагадаємо, в Міністерстві охорони здоров'я констатують, що в країні потенційну небезпеку в зв'язку з можливим поширенням сибірки представляють понад 13,5 тисячі місць, переважно колишні скотомогильники в сільській місцевості.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: