Гаряча вода для киян: «Київтеплоенерго» судиться з «Нафтогазом»

Читать на русском
Мирова угода між Нафтогазам і Київтеплоенерго не передбачає списання неустойки. Компанії і далі судяться, але гарячу воду обіцяють дати людям.

Мирова угода, підписана між НАК «Нафтогаз України» і КП «Київтеплоенерго», яка стосується боргових зобов'язань компанії «Київенерго», не передбачає списання неустойки.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба НАК на офіційній сторінці в Twitter.

Киянам не дадуть гарячу воду до 8 жовтня, як обіцяв КличкоКличко не впорався із запевненням, що гаряча вода в киян з'явиться до 8 жовтня. Насправді, лише після 10 жовтня будуть укладені необхідні договори.

«Наші партнери з КМДА на вихідних спілкувалися з пресою і знову трохи помилилися в формулюваннях щодо умов сплати штрафних санкцій та пені. Уточнюємо. Мирова угода не передбачає списання неустойки (штрафи, пені), інфляційних нарахувань тощо, тому що це не було її предметом», - йдеться в повідомленні.

Раніше в КМДА заявили, що мирова угода з НАК «Нафтогаз України» передбачає, що КП «Київтеплоенерго» стає правонаступником лише тих боргових зобов'язань, які мають джерела для компенсації. Штрафи і пені були списані - на цьому наполягала київська влада у процесі переговорів.

Як повідомлялося, 10 жовтня господарський суд Києва затвердив мирову угоду між комунальним підприємством «Київтеплоенерго» та НАК «Нафтогаз України».

Нагадаємо, у домівках багатьох киян уже кілька місяців немає подачі гарячої води: у декого з травня, у декого з липня.

Така ситуація виникла через те, що у Києва закінчився договір з «Київенерго», і з серпня функцію теплопостачання міста перебрало на себе КП «Київтеплоенерго».

Але НАК «Нафтогаз України» відмовлявся підписувати контракт з КП «Київтеплоенерго» через невирішену ситуацію з боргами «Київенерго» за газ. Ішлося майже про 5 мільярдів гривень (до цієї суми входили борги споживачів, а також штрафи й пені, нараховані «Нафтогазом» компанії «Київенерго»).

2 жовтня прем'єр Володимир Гройсман заявив, що киянам дадуть гарячу воду до 7 жовтня.

9 жовтня НАК «Нафтогаз» заявив, що підписав мирову угоду з КП «Київтеплоенерго», тож приблизно за тиждень столичні мешканці отримають гарячу воду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: