Нафта різко пішла у зростання після рекордного за півроку падіння

Читать на русском
Нафта дорожчає після різкого падіння минулого тижня через конфлікт США і Саудівської Аравії.

Ціни на нафту зростають у понеділок, 15 жовтня, на тлі загострення відносин між США і Саудівською Аравією через зниклого саудівського журналіста Джамаля Хашоггі.

Як пише «Слово і Діло», вартість грудневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $81,44 за барель, що на $1,01 (1,26%) вище від рівня закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсу на нафту WTI на листопад на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) збільшилася на $0,78 (1,09%) - до $72,12 за барель.

Як відомо, востаннє зниклого журналіста бачили, коли він заходив у саудівське консульство в Стамбулі. За даними ЗМІ, чоловік був там убитий.

Президент США Дональд Трамп заявив, що готовий жорстко покарати Саудівську Аравію в разі встановлення її вини у вбивстві Хашоггі.

Тим часом влада Саудівської Аравії заявила, що не сприймає погрози санкцій із боку іноземних держав і обіцяє дати відповідь у разі застосування подібних обмежувальних заходів.

«Проблема зникнення Хашоггі є одним із факторів, що підштовхують вгору ціни на нафту. Однак потенціал до зростання цін обмежений з урахуванням закликів США до зниження цін на нафту», - відзначає аналітик із сировинного сектора Samsung Futures Inc. Кім Кванграє в коментарі Bloomberg.

Відзначимо, нафта Brent подешевшала на 4,4% за підсумками минулого тижня, що стало найістотнішим падінням із квітня, вартість WTI опустилася на 4%. Падіння цін обох контрактів стало першим за п'ять тижнів і пов'язано, поряд з іншими факторами, із загальним обвалом ризикованих ринків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: