Кувейт уперше з 1992 року припинив експорт нафти до США

Читать на русском
Кувейт припинив експорт нафти до Сполучених Штатів вперше з 1992 року, коли поставки були перервані через військовий конфлікт з Іраком.

Кувейт припинив експорт нафти до Сполучених Штатів вперше з 1992 року, коли поставки були перервані через військовий конфлікт з Іраком.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Bloomberg.   Голова консалтингової компанії Lipow Oil Associates Енді Ліпоу в інтерв'ю агентству не виключив, що тепер ця держава Аравійського півострова посилить співпрацю з азіатськими країнами. «Санкції проти Ірану дають можливість іншим виробникам продавати більше нафти в Азію, де ціни привабливіше, ніж в США», - заявив він.

За даними ЗМІ, Кувейт наростив експорт до Сполучених Штатів в період з 2012 по 2014 рік, тоді показники досягали 400 тис. барелів на добу. Сьогодні близько 80% нафти держава поставляє в азіатський регіон, пише ТАСС.

23 вересня міністри моніторингового комітету ОПЕК+ домовилися про продовження дотримання 100-відсоткового рівня виконання умов віденської угоди. Як зазначив міністр нафти Кувейту Бахит ар-Рашиді, реалізація країнами своїх зобов'язань в рамках договору стане метою на найближчі два місяці.

Країни ОПЕК та інші великі нафтовиробники в 2016 році домовилися скоротити видобуток на 1,8 млн барелів на добу. Метою угоди була стабілізація світових цін на нафту.

Операцію продовжували кілька разів, але влітку учасники ОПЕК+ висловили бажання піти від перевиконання умов угоди. В ході зустрічі вони схвалили збільшення виробництва на 1 млн барелів на добу.

Також стало відомо, що Єгипет відмовиться від імпорту газу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: