Китай почав скуповувати дешеву канадську нафту

Читать на русском
Канадська нафта користується попитом у Китаї через те, що дає значну кількість бітуму, який використовують у будівництві.

Китайські нафтопереробні підприємства на тлі зростання цін на еталонні марки нафти почали активно скуповувати дешеву канадську нафту.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє агентство Bloomberg у четвер, 11 жовтня.

Важка і в'язка нафту з Канади в процесі переробки дає значну кількість бітуму, який користується попитом в Китаї, де йде масштабне будівництво інфраструктурних об'єктів. В першу чергу, канадською нафтою замінюють схожу за характеристиками сировину з Венесуели, яка в цьому році різко скоротила виробництво та експорт нафти.

Крім канадської нафти, Китай також шукає альтернативи венесуельським поставкам у Бразилії.

На відміну від інших регіонів світу, де ціни на нафту підвищуються, зростання видобутку в Канаді привело до падіння котирувань на локальну марку WCS до $26 за барель. Нафта Brent у четвер подешевшала до $81,5 за барель, WTI - до $72 за барель.

За словами аналітика консалтингової компанії SCI99 Лі Хайнін, в кінці вересня і жовтні будівельні проекти в Китаї активізуються, тому слід очікувати подальшого посилення попиту на канадську нафту.

У вересні Китай закупив у Канаді загалом 1,58 млн барелів нафти, свідчать дані компанії Kpler, що відстежує рух вантажів. У квітні показник був у 1,5 разу меншим - 1,05 млн барелів.

Зазначимо, у вересні припинилися поставки в Китай американської нафти.

Нагадаємо, Кувейт вперше з 1992 року припинив експорт нафти в США.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: