Нафта почала дешевшати після рекордного зростання

Читать на русском
Нафта марки Brent у Лондоні подешевшала на $0,31, а ціна на сорт WTI в Нью-Йорку знизилася на $0,30.

Світові ціни на нафту еталонних марок перейшли до зниження. Нафта марки Brent у Лондоні подешевшала на $0,31, а ціна на сорт WTI в Нью-Йорку знизилася на $0,30.

Про це свідчать дані торгів ввечері у вівторок, 2 жовтня, пише «Слово і Діло».

Так, ціна грудневих ф'ючерсів на північноморську нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures о 20:00 за київським часом опустилася на $0,31 (0,36%) - до $84,67 за барель.

Своєю чергою, вартість нафти WTI з поставкою в листопаді на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилася на $0,30 (0,40%) - до $75 за барель.

Гравці ринку очікують щотижневих статистичних даних про запаси «чорного золота» в США.

Нагадаємо, вранці у вівторок нафта Brent торгувалася на рівні 85,05 доларів за барель - це рекордний рівень з листопада 2014 року. Експерти відзначали, що нафта дорожчає за відсутності будь-яких важливих статданих або коливань валютних курсів, які могли б викликати таке зростання цін.

За прогнозом сировинних трейдерів Trafigura і Mercuria, ціна Brent до Різдва може зрости до $90 за барель, а на початку 2019 року подолати позначку $100 за барель.

Як повідомлялося, Кувейт припинив експорт нафти до Сполучених Штатів вперше з 1992 року, коли поставки були перервані через військовий конфлікт з Іраком.

Також стало відомо, що Єгипет відмовиться від імпорту газу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: