Мене не змусять прийняти компроміси щодо Brexit – Мей

Читать на русском
Мей обіцяє дотримуватися свого плану щодо майбутніх відносин з Європейським союзом після Brexit

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей заявила, що вона не піде на поступки критикам в Британії в питанні Brexit (вихід країни з ЄС).

Про це повідомляє DW, передає Слово і Діло.

Мей зазначила, що буде дотримуватися свого плану щодо майбутніх відносин Великобританії з Європейським Союзом (ЄС) після Brexit.

«Мене не змусять прийняти компроміси пропозицій, прийнятих в Чекерс, які не відповідають нашим національним інтересам», - заявила прем'єр-міністр.

Вона уточнила, що наступні місяці будуть вирішальними для визначення майбутнього Британії і вона усвідомлює свою місію.

Зазначається, що відповідно до плану британського уряду, Великобританія запропонує ЄС створити зону вільної торгівлі для промисловості та сільськогосподарської продукції.

Проте критики Мей в Консервативній партії, які є прихильниками повного розриву з ЄС, звинувачують її в тому, що такі умови Brexit залишать залежність частини економіки Британії навіть після виходу з ЄС.

Крім того, депутати-однопартійці Мей із Консервативної партії Великобританії планують наприкінці вересня представити свій план щодо Brexit.

Як відомо, влада Великобританії ведуть переговори з Брюсселем про вихід країни з ЄС. Процес Brexit повинен завершитися 29 березня 2019 року.

Раніше повідомлялося, що влада Великобританії узгодили «м'який» варіант виходу країни з Євросоюзу.

Як писали ЗМІ, британський міністр з питань Brexit подав у відставку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: