Як мажоритарники Львівської області обіцяли навести лад в округах

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує стежити за тим, як народні депутати від одномандатних виборчих округів виконують свої обіцянки. Сьогодні ми розбиралися, як мажоритарники Львівської області обіцяли навести порядок в своїх округах.

В області всього 12 мажоритарників, майже всі вони давали відповідні обіцянки. Найбільше їх у Михайла Бондаря – 14. Минулого року він, зокрема, обіцяв сприяти завершенню будівництва Батятицької школи. У грудні управління капітального будівництва обладміністрації уклало угоду про добудову нових приміщень в уже існуючій школі. Тож поки ця обіцянка в процесі.

І ще кілька років тому народний депутат обіцяв сприяти у вирішенні питання ремонту Стрептовської школи та спортзалу. У 2017-му за його сприяння уряд виділив 387 тисяч гривень на проведення капітального ремонту з утеплення фасаду школи. Про проведення ремонту спортзалу поки нічого не відомо.

Богдан Дубневич наступного року пообіцяв відкрити Семенівську школу, а Оксана Юринець вже провалила передвиборчу обіцянку сприяти відкриттю нових дошкільних навчальних закладів у Львові. Стало відомо, що депутат тільки допомагала оновлювати матеріально-технічне забезпечення таких установ.

Перед виборами Андрій Кіт обіцяв домогтися розвитку інфраструктури населених пунктів округу, а також проведення капітального і поточного ремонту комунальних доріг. На запити «Слова і Діла» про те, як просувається виконання обіцянки, він поки не відповідає. Але в квітні 2018-го направляв запит прем'єр-міністру Володимиру Гройсману щодо будівництва автомобільної дороги між селами Волосянка та Пилипець.

Андрій ЛопушанськийНародний депутат України
Лопушанський обіцяє, що в селищі Нижанковичі буде відкрито міжнародний митний перехідСказано 28 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Знайти комплексне вирішення питання вивезення сміття та звалищ в окрузі обіцяв Тарас Батенко. Зокрема, нардеп направляв звернення до керівництва Золочівського, Перемишлянського, Миколаївського райрад і міського голови Нового Роздолу з проханням не допустити несанкціонованого вивозу твердих побутових відходів на місцеві звалища. Також Батенко звертався до влади щодо ситуації зі сміттям у Львові. Таким чином, над проблемою він працює.

Володимир Парасюк в своїй програмі обіцяв сприяти розвитку і поліпшенню інфраструктури округу. Однак, наприклад, в минулому році, не голосував за законопроект «Про ратифікацію фінансової угоди (Проект «Міський громадський транспорт України») між Україною та Європейським інвестиційним банком», в рамках якого Львову виділяли 40 млн євро на транспорт. При цьому він підтримав ратифікацію міжурядової українсько-польської угоди про надання Україні кредиту 100 млн євро. Реалізація угоди спрямована на фінансування проектів в дорожній інфраструктурі, облаштування пунктів пропуску на кордоні. Поки обіцянка депутата все ще в процесі.

Так само, як і обіцянка сприяти розвитку альтернативних джерел енергії в регіонах. Парасюк був відсутній на голосуванні за законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення конкурентних умов виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії», але підтримав «Про фіксації тарифів на теплову енергію, вироблену з використанням біопалива, на рівні 90% від тарифів на тепло, вироблене з використанням газу».

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, Європейський банк реконструкції і розвитку виділив Львову кредит на покупку тролейбусів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: