Які законопроекти обіцяли ініціювати мажоритарники Львівської області

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує стежити за тим, як народні депутати, обрані в одномандатних виборчих округах, виконують свої обіцянки. Сьогодні ми аналізували, які проекти законів обіцяли ініціювати в парламенті мажоритарники Львівської області.

В області 12 мажоритарників, сім із них збиралися подати певну законодавчу ініціативу.

Три обіцянки виконав Володимир Парасюк, це найкращий показник. У вересні 2016 року він обіцяв підготувати законопроект про збільшення штрафу за незаконне вивезення сміття. «Мій наступний законопроект збільшуватиме штрафи за незаконне вивезення сміття в 100 разів. Не 51 гривня, а 5,1 тисячі гривень. Якщо пряником не виходить, то, бачу, потрібно батогом», – заявив депутат. Свій законопроект він зареєстрував у Верховній Раді 21 грудня, проте минулого року він був знятий із розгляду.

Того ж дня, 21 грудня 2016-го, до парламенту внесли ще один законопроект, обіцяний Парасюком: документ передбачав звільнення від сплати мита за ввезення одного автомобіля на іноземній реєстрації для учасників антитерористичної операції. Нардеп виступив одним із його ініціаторів.

Єдину свою обіцянку на цю тему провалила Оксана Юринець. У передвиборчій програмі вона обіцяла розробити законопроект «Про державні гарантії та компенсації сім'ям учасників АТО». Але документ у Раді так і не з'явився, хоча деякі законодавчі ініціативи з надання соціальних гарантій потерпілим унаслідок конфлікту на Донбасі Юринець підтримала.

Андрій ЛопушанськийНародний депутат України
Лопушанський обіцяє сприяти встановленню пільгових умов для бізнесу у гірських районахСказано 28 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

Багато наобіцяв Богдан Дубневич, але поки нічого не виконав. Зокрема, нардеп обіцяв у своїй програмі законодавчо забезпечити підтримку сільського господарства. У Раді він підтримав кілька законопроектів: «Про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств» і бюджет-2017, де були передбачені програми на підтримку сільського господарства. За ще один документ він не голосував. Тож його обіцянка все ще в процесі виконання.

У 2015 році Дубневич заявив, що домагатиметься скасування стягнення військового збору з учасників АТО. «З минулого року ми запровадили військовий збір у розмірі 1,5% від вартості загального оподатковуваного доходу. Але цей збір сплачують і самі військові, нацгвардійці та інші учасники АТО. Вважаю серйозним недопрацюванням, коли ми обкладаємо саме цим податком тих, хто захищає Україну на сході», – пояснив свою позицію народний депутат. За кілька місяців Рада розглядала відповідний законопроект, але Дубневич за нього не проголосував.

Дмитро Добродомов минулого року пообіцяв ініціювати законодавчі норми щодо подолання корупційної складової в «Укрзалізниці». Обіцянку він давав у лютому, а в жовтні заявив, що зміни ще напрацьовуються. Однак Верховна Рада їх так і не побачила, депутат зі своєю обіцянкою не впорався.

Перед виборами 2014 року Ярослав Дубневич обіцяв внести зміни до Бюджетного кодексу щодо збільшення відрахувань до місцевих бюджетів. Того ж року Рада ухвалила законопроекти, які дозволили почати в Україні процес фінансової децентралізації зі значним розширенням фінансових прав громад. Депутат виконав свою обіцянку й проголосував «за».

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що мажоритарники Львівської області обіцяли педагогам.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: