ЄБРР виділив Львову кредит на придбання тролейбусів

Читать на русском
Львівська міська рада дозволила ЛКП Львівелектротранс узяти кредит у Європейському банку реконструкції та розвитку на модернізацію громадського тролейбусного транспорту міста.

Львівська міська рада дозволила ЛКП «Львівелектротранс» взяти кредит у Європейському банку реконструкції та розвитку на модернізацію громадського тролейбусного транспорту міста.

Про це повідомляється на сайті міськради, пише «Слово і Діло». Йдеться про 17,5 млн євро на закупівлю 50 тролейбусів. Кошти від ЄБРР Львів отримає на 13 років. Тендер уже оголосмли й улистопаді буде розкриття пропозицій.

Андрій СадовийМіський голова Львова
Садовий має намір придбати 100 автобусів у 2019 роціСказано 4 вересня 2018 р.Статус обіцянки: Не виконано

Як повідомив директор ЛКП «Львівелектротранс» Олег Береза, крім придбання нових тролейбусів, буде передбачене й придбання обладнання для їхнього обслуговування. Йдеться, зокрема, про монтаж окремого цеху в тролейбусних депо, де можна буде обслуговувати тролейбуси. Також буде модернізовані два депо: на вулиці Промисловій і на вулиці Городоцькій.

«12 мільйонів євро – попередній кредит, ми вибрали його повністю. Кредит, який ми хочемо брати, зараз має пільговий період 3 роки», – зазначив Олег Береза.

Міський голова Львова Андрій Садовий також підтвердив плани міста придбати тролейбуси.

«Купуючи нові тролейбуси, автобуси ми покращуємо якість надання послуг жителям. Ми ставимо собі пріоритетом електротранспорт. З Міжнародною фінансовою корпорацією також говорили про закупівлю 100 електробусів для міста. Ми маємо голосувати за тролейбуси та трамваї, будемо переконувати в необхідності електробусів. Компанія «Електрон» сьогодні тестує новий якісний електробус. Якщо він пройде атестацію, ми будемо його купувати. Ми підтримуємо нашого виробника, але його б'ють з усіх боків. Я хочу, щоб у тендері брав участь «Електрон» – це робочі місця й зарплата наших львів'ян», – заявив Садовий.

Раніше ЄБРР затвердив нову стратегію для України.

Також нагадаємо, ЄБРР виділив Харкову мільйони на транспорт.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: