У Києві відбувся подячний молебень за автокефалію

Читать на русском
У молебні взяли участь близько 15 тис. Чоловік. На заході також були присутні президент України Петро Порошенко, глава Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ КП) Філарет.

У Києві на Софійській площі 14 жовтня відбувся подячний молебень за автокефалію.

Україна отримала автокефалію. Завдяки чому та чи є ризик релігійної війни?11 жовтня за підсумками засідання Синоду було оголошено, що Константинополь продовжує процедуру надання автокефалії українській церкві.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

У молебні взяли участь близько 15 тис. чоловік. На заході також були присутні президент України Петро Порошенко, глава Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ КП) Філарет і предстоятель Української автокефальної православної церкви Макарій.

«Учасники молебню зайняли всю площу і проїжджу частину від вул. Софіївської до Володимирського проїзду, рух автотранспорту було перекрито», - йдеться в повідомленні.

Раніше Петро Порошенко закликав українців 14 жовтня помолитися за автокефалію Української православної церкви.

Нагадуємо, що 11 жовтня Синод Вселенського патріархату підтримав продовження надання автокефалії Україні, а також офіційно затвердив, що церквою-матір'ю Україні є Константинополь. Також Синод зняв анафему з голови УПЦ КП Філарета і предстоятеля Української автокефальної православної церкви Макарія. Голова УПЦ Київського патріархату Філарет заявив, що найближчим часом відбудеться об'єднавчий Архієрейський собор для створення єдиної Української помісної церкви.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: