Денісова просить РФ відпустити українського моряка на похорони матері

Читать на русском
Денісова вимагає від РФ відпустити утримуваний на території окупованого Криму екіпаж судна ЯМК-0041. У одного з моряків померла мама.

Омбудсмен Людмила Денісова вимагає від РФ відпустити утримуваний на території окупованого Криму екіпаж судна «ЯМК-0041».

Як пише «Слово і Діло», про це вона написала у зверненні до омбудсмена РФ, текст якого опублікувала в Facebook.

Чи захоплює Росія Азовське море та що за цим стоїть?Секретар РНБО заявив про загострення ситуації в Азовському морі в зв'язку з нарощуванням військової присутності Російської Федерації. Про ситуацію розповіли експерти.

Денісова повідомила, що в суботу в одного з членів екіпажу Геннадія Отичка померла мама.

«Проблема в тому, що зараз Геннадій не може з нею попрощатися. Його закордонний паспорт, як і в інших членів екіпажу, забрали ще на початку травня. Тепер чоловік не може виїхати з анексованого Криму на похорон матері. Зараз він просить мене задіяти усіх, кого можна і на будь-яких умовах, щоб повернутися додому хоча б на півдня», - зазначила омбудсмен.

За словами Денісової, цього тижня радник президента РФ Михайло Федотов запевняв її, що свобода пересування українських моряків не обмежувалася.

«Але ця відписка не відповідає дійсності. Члени екіпажу українського судна півроку мріють про повернення додому. Вони та їх сім’ї уже морально та фізично втомилися від відсутності виходу. Недопустимо», - написала уповноважений з прав людини.

Вона додала, що безуспішно намагається зв’язатися з омбудсменом РФ Тетяною Москальковою.

Нагадаємо, українське судно «ЯМК-0041» затримали 4 травня російські прикордонники в Чорному морі біля мису Тарханкут. У рибалок вилучили кілометри сіток і рибу. Судно і екіпаж з 5 громадян України, доставили на територію анексованого Криму.

Проти капітана українського риболовецького судна «ЯМК-0041» (порт приписки - Очаків) Віктора Новицького порушили кримінальну справу про браконьєрство.

11 червня суд в окупованому Криму продовжив йому арешт на місяць.

Затриманому капітану може загрожувати в окупованому РФ Криму до 5 років позбавлення волі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: