У США підтримують прагнення українців до власної єдиної церкви

Читать на русском
У Сполучених Штатах Америки заявляють, що виступають за надання Україні автокефалії та створення єдиної церкви.
Петро Порошенко і Курт Волкер

Спеціальний представник Державного департаменту Сполучених Штатів Америки у справах України Курт Волкер заявляє, що США підтримують прагнення українців до визнання своєї власної єдиної помісної церкви і надання Україні томосу.

Про це він сказав під час телефонної брифінгу в Брюсселі, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «УНІАН».

Зокрема, його запитали щодо попередження з боку представників Російської православної церкви, що незалежність Української православної церкви призведе до насильства в Україні.

«Це трагедія, що у вас є релігійні лідери, які говорять про звернення до насильства. Це буде жахливий випадок, і ми, безумовно, не хочемо бачити це», – заявив Волкер.

Також він сказав, що рішення Вселенського патріарха Варфоломія про можливість надання Українській православній церкві томосу є релігійним рішенням.

«З американської точки зору, єдине, що ми можемо сказати, що ми віримо в принцип релігійної свободи. Наша країна ґрунтується на цьому, і тому ми підтримуємо прагнення всіх людей сповідувати свою релігію так, як вони хочуть, і мати свободу, і визнання, і робити це мирно», – заявив Волкер.

«Я сподіваюся, що не буде протестів і насильницьких дій, організованих у результаті цього рішення. Я думаю, це буде трагедією побачити таке», – підкреслив Волкер.

Нагадаємо, в УПЦ КП назвали можливі терміни отримання томосу. Раніше в УПЦ МП запропонували відлучити від церкви Вселенського патріарха. Також у РПЦ відреагували на рішення Константинополя щодо України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: