Стало відомо, хто розслідуватиме підробку доказів у «бурштиновій справі»

Читать на русском

Керівник Генпрокуратури передав в українську спецслужбу справу про нібито підробку доказів у бурштиновій справі.

Головне слідче управління Служби безпеки України проводитиме досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом можливої фальсифікації стенограми аудіозапису як доказу у «бурштиновій справі».

Відповідну постанову виніс генеральний прокурор Юрій Луценко 18 липня, йдеться у відповіді Генеральної прокуратури на запит журналіста «Слова і Діла».

«Постановою генерального прокурора України від 18 липня 2018 року досудове розслідування в зазначеному в запиті кримінальному провадженні доручено здійснювати Головному слідчому управлінню Служби безпеки України», – йдеться в листі в. о. начальника відділу розгляду запитів на публічну інформацію Віктора Молованюка.

Також, як зазначається у відповіді, наразі досудове розслідування триває.

Нагадаємо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура передала Луценку справу про підробку НАБУ доказів у «бурштиновій справі» для визначення підслідності.

Раніше стало відомо, що САП порушила провадження про фальсифікацію НАБУ «бурштинової справи» за заявою одного з обвинувачених у цьому провадженні народних депутатів Максима Полякова. Водночас у НАБУ говорять, що жодних підробок не було.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: