Вибухи на військовому складі: над арсеналом дозволили аеророзвідку

Читать на русском
Над арсеналом біля Ічні працює аеророзвідка. Вона керує скидами води для ДСНС. Пожежу загасили, але залишилися окремі осередки вогню.

Зранку в четвер, 11 жовтня, інтенсивність вибухів боєприпасів на технічній території військового складу Міноборони в Ічнянському районі значно зменшилася.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій.

Вибухи на складах під Черніговом: які три кроки потрібні для неповторення9 жовтня стався вибух складу з боєприпасами поблизу міста Ічня. Людей евакуювали, а Кабінет міністрів України виділить 100 мільйонів гривень на ліквідацію наслідків пожежі.

Напередодні ввечері Міністерство оборони повідомляло, що пожежу на території 6-го арсеналу ЗСУ біля Ічні в Чернігівській області повністю ліквідували.

Також у Міноборони повідомили, що вночі було «збільшення інтенсивності вибухів на двох майданчиках, де відбувалося тління, в зв’язку з перепадом температури вночі». Після 5 ранку інтенсивність вибухів зменшилася.

«На території арсеналу сьогодні зранку вже працює аеророзвідка, яка виявляє осередки тління, а авіація Державної служби надзвичайних ситуацій України скиданнями води гасить їх. На технічній території працюють дев’ять пожежних танків та три інженерні машини розгородження», – повідомило Міноборони.

У ДСНС повідомили, що пожежною авіацією 11 жовтня «здійснені 3 скидання (24 тонни), з початку робіт здійснені 24 скидання води (192 тонни)».

На Чернігівщині розгорнули пункти допомоги евакуйованим унаслідок вибухів боєприпасівДо пунктів допомоги приносять теплі речі і харчі для людей, які тимчасово залишилися без даху над головою.

Крім того, пожежно-рятувальні підрозділи відомства заправляють водою пожежні танки Міноборони.

Загиблих і травмованих унаслідок надзвичайної ситуації не зафіксовано.

Нагадаємо, вибухи на 6-му арсеналі Міноборони почалися під ранок 9 жовтня. Впродовж доби з 16-кіломтерової зони були евакуйовані 12,5 тисячі осіб.

Силові відомства підозрюють диверсію й, виходячи з характеру вибухів, припускають, що на арсеналі була закладена вибухівка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: