У ДФС поскаржилися на кібератаки на свій сайт

Читать на русском
У Державній фіскальній службі заявили, що на електронні ресурси відомства здійснюються кібератаки.

У Державній фіскальній службі заявили, що на електронні ресурси відомства здійснюються кібератаки.

Про це йдеться в повідомленні ДФС у Facebook у вівторок, 9 жовтня, пише «Слово і Діло».

Втручання у вибори: як РФ «завойовуватиме» Україну політичноГолова МЗС України очікує, що втручання Росії в президентські та парламентські вибори в Україні буде тотальним. Яким чином РФ може втручатися, розбирались експерти.

«8 жовтня починаючи з 18:00 на зовнішню віртуальну адресу ІТС «Електронний кабінет» у мережі інтернет (cabinet.sfs.gov.ua) й 9 жовтня з 9:00 на зовнішню віртуальну адресу ІТС «Офіційний веб-портал ДФС України» (sfs.gov.ua) була зафіксована велика кількість запитів, що призвело до збільшення навантаження на центральний процесор мережевого екрану (до 100%), й це призвело до його нестабільної роботи», – повідомили у відомстві.

Провайдером була ідентифікована кібератака на відмову в обслуговуванні (Denial of service attack, DoS attack) й був застосований механізм захисту від атаки.

У ДФС відзначають, що вказане втручання призвело до недоступності ресурсів «Електронного кабінету» та «Офіційного веб-порталу ДФС України» деяким користувачам у мережі інтернет, й приносять вибачення за тимчасові незручності.

Раніше Велика Британія звинуватила ГРУ Росії в кібератаках у всьому світі.

Також нагадаємо, США запровадили перші санкції за кібератаки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: