Британія публічно звинуватила Росію в кібератаці

Читать на русском
Міністерство закордонних справ Великобританії публічно звинуватило Росію в кібератаці вірусу NotPetya, яка сталася в червні минулого року і заразила тисячі комп'ютерів по всьому світу.

Міністерство закордонних справ Великобританії публічно звинуватило Росію в кібератаці вірусу NotPetya, яка сталася в червні минулого року і заразила тисячі комп'ютерів по всьому світу.

Про це повідомляє BBC, передає «Слово і Діло».

Полігон хакерських диверсій: що чекає на Україну в епоху кібервійн?Наслідки нещодавньої хакерської атаки спричинили неабиякий резонанс серед українців. Новий фронт кібервійни проти України відкрито вже давно, проте ми й далі залишаємося вразливими до таких загроз. Чи вдасться змінити ситуацію?

«Уряд Сполученого Королівства прийшов до висновку, що відповідальність за руйнівну кібератаку NotPetya в червні 2017 року несе російська влада, а саме російська армія», - заявив в середу ввечері 14 лютого заступник міністра закордонних справ Великобританії Тарік Ахмад.

Майже три чверті випадків зараження були зафіксовані в Україні. В атаці NotPetya сильно постраждали підприємства, які активно торгували з Україною, такі як Reckitt Benckiser, голландська фірма з доставки TNT і датська компанія Maersk Line. За словами Ахмада, атака була замаскована під спробу втрутитися в бізнес-процеси, однак її метою було порушення роботи організацій і компаній в Європі. Головною метою також були фінансовий, енергетичний і урядовий сектори в Україні.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що СБУ буде створювати Національну систему кібербезпекиСказано 27 січня 2016 р.Статус обіцянки: Архів

«Ця атака показала завзяте нехтування суверенітетом України. Нерозумний запуск вірусу призвів до порушення роботи організацій по всій Європі і завдав шкоди в сотні мільйонів фунтів», - заявив британський чиновник.

Раніше в МОК підтвердили кібератаку на Олімпіаді-2018.

Також, за інформацією ЗМІ, хакери РФ намагалися дізнатися військові секрети США.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: