Ще одна країна звинуватила РФ у кібератаках

Читать на русском
Канада приєдналася до заяв союзників щодо причетності співробітників російської військової розвідки до ворожої кібердіяльності проти низки організацій.

Канада приєдналася до заяв союзників щодо причетності співробітників російської військової розвідки до «ворожої кібердіяльності» проти низки організацій.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства закордонних справ Канади, пише «Слово і Діло».

МЗС Росії назвало звинувачення Нідерландів зрежисованою акцієюУ Міністерстві закордонних справ РФ прокоментували звинувачення Нідерландів в підготовці кібератаки на мережі Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ).

У зовнішньополітичному відомстві Канади наголосили, що хакерські атаки росіян є частиною широкомасштабних дій уряду РФ, які «виходять за рамки прийнятної поведінки, демонструють неповагу до норм міжнародного права і підривають заснований на правилах міжнародний порядок».

У МЗС Канади зазначили, що підконтрольні російському уряду хакери в 2016 році зламали Канадський центр зі спортивної етики та Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA), штаб-квартира якого знаходиться в Канаді. Оттава вважає, що за цими інцидентами стоїть російська військова розвідка - ГРУ.

Нагадаємо, що Нідерланди звинуватили чотирьох співробітників ГРУ в спробі проникнути в мережі Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ), яка займається розслідуванням хімічних атак в Сирії і отруєнням колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля.

У Мін'юсті США заявили, що російські офіцери, підозрювані в атаці на ОЗХЗ, а також ще троє співробітників ГРУ причетні до комп'ютерних зломів з 2014 року по травень 2018 року. Мішенями кібератак були Антидопінгове агентство США (USADA), Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) та інші організації-учасники літніх Олімпійських ігор та Паралімпійських ігор 2016 року, а також ядерноенергетична компанія Westinghouse.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: