Велика Британія звинуватила ГРУ Росії в кібератаках у всьому світі

Читать на русском
Головне розвідуправління РФ відповідальне за серію хакерських атак у всьому світі, заявляють у Великій Британії.

Велика Британія звинуватила Головне розвідувальне управління Генерального штабу Росії в організації невибіркових і нерозважливих кібератак по всьому світу, спрямованих проти політичних інститутів, бізнесу, медіа та спорту. Раніше російські хакери хотіли вкрасти листування Константинопольського патріарха.

Про це йдеться в заяві Національного центру кібербезпеки Великої Британії, який входить до структури спецслужби Центр урядового зв'язку, повідомляє «Слово і Діло».

Національний центр кібербезпеки підкреслює, що ГРУ РФ діяло під назвами Fancy Bear, Pawnstorm і Tsar Team і проводило низку серйозних хакерських нападів на країни, включаючи США, Британію й саму РФ. У заяві підкреслюється, що серед нападів ГРУ РФ – кібератака на Національний комітет Демократичної партії США в 2016 році.

«Дії ГРУ РФ є невибірковими і безрозсудними: вони намагаються підривати і втручатися у вибори в інших країнах, вони навіть готові нашкодити російським компаніям і громадянам РФ», – заявив глава МЗС Великобританії Джеремі Хант.

«Ми разом з нашими союзниками будемо викривати і відповідати на спроби ГРУ підірвати міжнародну стабільність», – підкреслив він.

Прем'єр-міністр Австралії Скотт Моррісон і міністр закордонних справ Маріс Пейн приєдналися до звинувачень, засудивши «шкідливу кіберактівность» РФ.

Національний центр кібербезпеки Великої Британії повідомив, що Кремль несе відповідальність за хакерські напади на WADA (Міжнародне антидопінгове агентство) в 2017 році – це призвело до оприлюднення медичних записів спортсменів.

Крім цього, Центр звинуватив РФ в створенні вірусу-шифрувальника BadRabbit, від якого в 2017 році постраждали системи Одеського аеропорту, київського метрополітену, російського Центрального банку і 2 ЗМІ РФ.

Також йдеться про злам і викрадення контенту з багатьох поштових акаунтів невеликої британської телестанції у 2015 році, масовану атаку на українські фінансові, енергетичні та урядові структури в 2017 році, а також зараження тисяч комп'ютерів трояном VPNFilter.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Вселенський патріархат атакували хакери. Раніше у Microsoft назвали цілі атак російських хакерів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: