СБУ блокувала кібератаку на хлоропереливну станцію

Читать на русском
У Дніпропетровській області співробітники СБУ блокували спробу російських спецслужб провести кібератаку на мережеве обладнання товариства Аульська хлоропереливна станція.

У Дніпропетровській області співробітники СБУ блокували спробу російських спецслужб провести кібератаку на мережеве обладнання товариства «Аульська хлоропереливна станція», що є об'єктом критичної інфраструктури країни.

Як пише «Слово і Діло», про це в середу, 11 липня, повідомляє прес-центр СБУ.

Втручання у вибори: як РФ «завойовуватиме» Україну політичноГолова МЗС України очікує, що втручання Росії в президентські та парламентські вибори в Україні буде тотальним. Яким чином РФ може втручатися, розбирались експерти.

Зокрема, фахівці спецслужби у сфері кібербезпеки встановили, що протягом декількох хвилин системи управління технологічними процесами й системи виявлення ознак аварійних ситуацій підприємства були навмисне вражені комп'ютерним вірусом VPNFilter із території РФ. Продовження кібератаки могло призвести до зриву технологічних процесів і можливої ​​аварії, зазначили в СБУ.

«Задум кібератаки країни-агресора полягав у блокуванні сталого функціонування саме переливної станції, яка забезпечує рідким хлором для очищення води водопровідно-каналізаційних підприємств на всій території України», – йдеться в повідомленні.

За даними відомства, в тісній взаємодії з адміністрацією товариства силовикам вдалося запобігти потенційній техногенній катастрофі.

«Для блокування ураження комп'ютерним вірусом інших складових інформаційно-телекомунікаційних систем об'єкта критичної інфраструктури, недопущення можливих катастрофічних наслідків, фахівці СБУ шкідливе програмне забезпечення VPNFilter локалізували й знешкодили», – запевнили в спецслужбі.

Там також додали, що в травні вже фіксувалися прояви підготовки російських спецслужб до проведення кібератаки на об'єкти державного та приватного секторів із використанням саме комп'ютерного вірусу VPNFilter.

Раніше повідомлялося, що голова спецслужби Німеччини звинуватив російських хакерів у атаці.

Нагадаємо, в травні новий вірус атакував комп'ютери в 54 країнах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: