Нардеп Вілкул не вказав у декларації співмешканку – НАБУ

Читать на русском
В Антикорупційному бюро встановили, що член українського парламенту Олександра Вілкул міг збрехати в декларації.
Олександр Вілкул

У рамках розслідування кримінального провадження про можливе декларування недостовірної інформації народним депутатом від фракції «Опозиційного блоку» Олександром Вілкулом детективи НАБУ встановили, що політик не вказав у декларації свою співмешканку.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Детективи НАБУ з'ясували, що в 2015-2016 роках Вілкул спільно проживав із жінкою, не перебуваючи з нею в шлюбі й не вказавши її в декларації. У Бюро встановили, що в 2014-2017 роках вони регулярно здійснювали спільні перетини державного кордону, в тому числі на автомобілі Land Rover Range Rover. При цьому водієм авто при перетині кордону був Вілкул. Цей автомобіль співмешканка нардепа придбала в 2016 році.

Також детективи дізналися, що в 2015-2016 роках співмешканці Вілкула належала земельна ділянка площею 0,0979 га та будинок площею 241,5 кв. м в с. Ювілейне Дніпропетровської області. Вищевказане майно також не зазначене в декларації.

З метою підтвердити або спростувати спільне проживання та побут нардепа Вілкула з невідомою детективи НАБУ просили суд надати доступ до інформації на абонентському номері співмешканки політика. Суддя клопотання задовольнив.

Нагадаємо, НАБУ розслідує можливу брехню в декларації нардепа Вілкула. На думку слідства, нардеп не вказав у декларації будинок у селищі Козин під Києвом, в якому проживав.

Раніше Генеральна прокуратура знайшла у Вілкула несплачених податків на 19,6 мільйона гривень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: