У Шотландії провели акцію за незалежність від Великої Британії

Читать на русском
У столиці Шотландії Единбурзі Шотландська національна партія провела демонстрацію за незалежність від Сполученого Королівства.

У столиці Шотландії Единбурзі Шотландська національна партія провела демонстрацію за незалежність від Сполученого Королівства.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє DW.

Мер Лондона закликав провести другий референдум по BrexitОчільник столиці Британії Садок Хан закликав до проведення ще одного референдуму по Brexit.

Зазначається, що в акції взяло участь приблизно 20 тисяч осіб.

Лідерка партії, перший міністр уряду Шотландії Нікола Стерджен заявила про плани провести референдум про незалежність регіону, коли умови Brexit стануть більш зрозумілими.

У 2014 році в Шотландії проходив перший референдум про незалежність, на якому 55% ​​шотландців проголосували проти відділення від Великої Британії.

Проте у 2016 році під час референдуму про Brexit 62% жителів Шотландії висловилися за подальше членство в ЄС, після чого Стерджен знову заговорила про можливий вихід зі складу Великої Британії.

Нагадаємо, представники країн-учасниць Євросоюзу 17 жовтня зберуться для обговорення з Великою Британією проекту угоди щодо Brexit.

Раніше прем'єр-міністр Великої Британії Тереза ​​Мей заявила, що переговори Лондона та ЄС щодо Brexit зайшли в глухий кут.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: