Стало відомо, хто очолить переговори щодо Brexit

Читать на русском
Керувати переговорами ЄС і Лондона щодо Brexit відтепер буде особисто британський прем'єр Тереза ​​Мей.

Керувати переговорами ЄС і Лондона щодо Brexit відтепер буде особисто британський прем'єр Тереза ​​Мей.

Як пише «Слово і Діло», як заявила глава кабміну в парламенті, це дозволить забезпечити більш ефективну роботу уряду з підготовки «розлучення» з Євросоюзом.

Мей заявила, що Brexit може не відбутися взагаліТереза ​​Мей попередила, що Великобританія займе жорстку позицію в наступному раунді переговорів з ЄС.

«Я буду керувати переговорами з ЄС, а міністр у справах Brexit буде виконувати обов'язки мого заступника», - зазначила Мей, яку цитує РІА Новини.

За її словами, міністерство з Brexit буде як і раніше керувати підготовкою уряду до Brexit: внутрішньою підготовкою на випадки наявності угоди з ЄС і її відсутності, підготовкою всього необхідного законодавства, підготовкою до переговорів про імплементацію деталей майбутніх відносин.

Для забезпечення цих завдань міністерство отримає можливість найняти додаткових співробітників, а співробітники інших відомств, що займаються зараз питаннями, пов'язаними з Brexit, перейдуть до міністерства з Brexit, але збережуть тісні зв'язки з колишніми місцями роботи.

Раніше Мей пригрозила незгодним з її планом щодо Brexit депутатам-консерваторам достроковими виборами.

Нагадаємо, на підготовку до виходу Британії з Євросоюзу в бюджеті закладені 3 мільярди фунтів стерлінгів.

Хочете обговорити новину? Долучаейтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: