У Боснії і Герцеговині проходять загальні вибори

Читать на русском
Громадяни обирають президію, президента Республіки Сербської, членів двох палат парламенту, а також місцеві органі влади.

У неділю, 7 жовтня, у Боснії і Герцеговині тривають загальні вибори.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє AP.

Виборці голосуватимуть за президію, яка в Боснії і Герцеговині представлена трьома особами, президента Республіки Сербської, членів двох палат парламенту, а також місцеві органі влади.

Країна складається із сербського регіонального уряду і центрального мусульмансько-хорватського уряду.

Як зауважує агентство, ця кампанія була відзначена суперечливою риторикою та твердженнями про порушення, які підігрівали напругу.

На посаду представника в президії цього року претендують 15 кандидатів. Президент Республіки Сербської, проросійський політик Мілорад Додік, який виступає за відокремлення сербської частини від решти Боснії, балотується від Союзу незалежних соціал-демократів на посаду члена президії від сербів. Його конкурентом є чинний представник сербів у президії Боснії та Герцеговини, представник партії Союз за зміни Младен Іваніч, який характеризується помірними поглядами.

Хорватський кандидат Драган Човіч виступає за Боснію як мультиетнічний союз, а також хоче створення окремого хорватського уряду, що може призвести до ще більшої фрагментації країни.

Ліберальні сили, що виступають за громадянське суспільство, вільне від етнічних конфліктів, на виборах практично не представлені.

Оглядачі відзначають апатію виборців попри безробіття і корупцію та не очікують від виборів значних сюрпризів.

Нагадаємо, напередодні пройшли вибори в Сейм Латвії. На них перемогла проросійська партія Злагода.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: