Фінляндія повністю вивела своїх миротворців із Боснії

Читать на русском
Фінляндія закінчила виведення миротворчого контингенту з Боснії і Герцеговини, після 14-річної місії.

Фінляндія закінчила виведення миротворчого контингенту з Боснії і Герцеговини, після 14-річної місії.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Yle.

Зміна формату АТО та миротворці: чи наблизить це розв’язання конфлікту на Донбасі?Антитерористична операція на Донбасі завершиться відразу після підписання президентом Петром Порошенком відповідного указу. Про вирішення конфлікту на Донбасі та зміну формату АТО міркували експерти.

Як повідомляє видання, у будівлі головного штабу миротворчої операції, розташованому в Бутмире, передмісті Сараєво, був спущений фінський прапор. На завершальному етапі в операції брали два офіцера з Фінляндії; крім них у штабі залишилися двоє військовослужбовців з Бельгії і один з Італії.

Збройні сили Фінляндії брали участь в операції ЄС EUFOR Althea з 2004 року. До цього протягом 8 років, з 1996 року, фінські миротворці були присутні в Боснії в рамках операції НАТО Sfor.

Всього в рамках EUFOR Althea в Боснії несли службу 549 військовослужбовців Фінляндії. Максимальна одночасне кількість склала 200 солдатів і офіцерів.

Раніше президент України Петро Порошенко пообіцяв зробити все для швидкого розгортання миротворчої місії Організації Об'єднаних Націй на Донбасі.

Нагадаємо, Путін озвучив свої умови.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: