Ердоган звинуватив Нідерланди в причетності до геноциду боснійців

Читать на русском
Президент Туреччини Ердоган продовжив різкі висловлювання на адресу Нідерландів, звинувативши голландських миротворців у бездіяльності та співучасті в геноциді боснійських мусульман у Сребрениці 1995 року.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган продовжив різкі висловлювання на адресу Нідерландів, звинувативши голландських миротворців у бездіяльності та співучасті в геноциді боснійських мусульман у югославській Сребрениці 1995 року.

Про це повідомляє ВВС, пише «Слово і Діло».

«Ми знаємо Нідерланди по різанині в Сребрениці. Ми знаємо, який у них огидний характер, по цій бійні, що забрала життя 8 тисяч боснійців», - сказав Ердоган.

У відповідь прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте назвав слова турецького президента «огидною брехнею».

«Він продовжує загострювати ситуацію. Це огидна історична брехня», - сказав Рютте в інтерв'ю голландському інформаційному агентству ANP.

11 липня 1995 армія боснійських сербів захопила Сребреніцу, яка раніше була оголошена ООН зоною безпеки для цивільного населення і перебувала під захистом нідерландського контингенту миротворців. Під час наступу сербів почалися масові розправи в місті, було вбито близько 8 тисяч боснійських чоловіків і хлопчиків.

Раніше сьогодні Туреччина припинила всі політичні дискусії високого рівня з Нідерландами через дипломатичний скандал, викликаний забороною провести в Нідерландах мітинги за участю турецьких міністрів.

Як повідомлялося, турецькі міністри готують скаргу до ЄСПЛ через скандал з Нідерландами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: