Які законопроекти обіцяли відстоювати в Раді мажоритарники Тернопільській області

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує стежити за тим, як народні депутати від одномандатних виборчих округів виконують свої обіцянки. Сьогодні ми розбиралися, які законодавчі ініціативи обіцяли відстоювати у Верховній Раді мажоритарники Тернопільській області.

В області лише п'ять мажоритарників, все крім Тараса Пастуха давали такі обіцянки. Найбільше їх у Михайла Головка. У минулому році, зокрема, Головко пообіцяв, що депутати від «Свободи» не голосуватимуть за урядовий проект пенсійної реформи. Як результат 3 жовтня під час голосування «свободівці» не дали жодного голосу. А законопроект про створення Антикорупційного суду «Свобода», як і обіцяв Головко, підтримала (всі, крім Юрія Левченка).

Михайло ГоловкоГолова Тернопільської обласної ради
Головко пообіцяв, що свободівці підтримають проект закону щодо здешевлення розмитнення автомобілівСказано 14 березня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

Олег Барна у вересні заявляв про готовність підтримувати будь-який законопроект для повного оновлення складу Центральної виборчої комісії. В результаті депутат підтримав і законопроект, який розширив склад ЦВК, а також проголосував за всі постанови про звільнення і призначення членів Комісії. Таким чином, він свою обіцянку виконав. Крім того, Барна виконав обіцянку голосувати за законопроект про Антикорупційний суд.

Ще три роки тому Барна пообіцяв підтримувати зняття недоторканності з усіх депутатів і в першу чергу з членів фракції «Блоку Петра Порошенка». У Раді він потримав відповідні постанови щодо Андрія Лозового, Олеся Довгого, Євгенія Дейдея, Максима Полякова, Борислава Розенблата і Михайла Добкіна, а також Сергія Дунаєва.

Микола Люшняк провалив передвиборні обіцянки ініціювати введення народного вето, вотуму недовіри, народної законодавчої ініціативи, а також ввести перевірку державних службовців на детекторі брехні. Нардеп не реєстрував в Раді відповідних ініціатив.

Тарас Юрик виконав єдине свою обіцянку про те, що фракція БПП підтримає законопроект «Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях».

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, хто з народних депутатів за чотири роки не виконав жодної обіцянки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: