Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Голова Тернопільської обласної ради

Головко пообіцяв, що свободівці підтримають проект закону щодо здешевлення розмитнення автомобілів

14 березня 2017 року народний депутат України Михайло Головко пообіцяв, що свободівці підтримають проект закону щодо здешевлення розмитнення автомобілів (відео:11:40).
Не виконано
Сказано 14 березня 2017 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=saqWL6q_U7M
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=17050
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/radan_gs09/ns_golos?g_id=20628

Результат

27 лютого 2018 року у ВРУ проголосували за законопроект "Про внесення змін до статті 2 Закону України "Про деякі питання ввезення на митну територію України та реєстрації транспортних засобів" (щодо вдосконалення норм Закону України)" (№5470-д) - за основу та в цілому. Як зазначено у пояснювальній записці прийняття даного законопроекту вирішить питання пропуску транспортних засобів на митну територію України, оскільки під час пропуску на митну територію України транспортних засобів сертифікат підтвердження відповідності екологічним стандартам не вимагатиметься. Натомість, такий сертифікат потрібно буде надати при митному оформленні для вільного обігу внутрішній митниці. Більшість "свободівців" підтримали цю ініціативу, лише Юрій Левченко був відсутній.

8 листопада ВРУ проголосувала у другому читанні та в цілому за проект закону №8487 про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів. Депутати від ВО "Свобода" у ВРУ не підтримали ухвалення ініціативи. Зокрема, М.Головко, А.Іллєнко, Ю.Левченко, О.Марченко, О.Осуховський значаться як "відсутні" під час голосування. Обіцянка отримує статус "не виконано" враховуючи, що "свободівці" не підтримали законопроект яким передбачається здешевлення розмитнення автомобілів на 50% для "євроблях" у певний період.