Хто з нардепів за чотири роки не виконав жодної обіцянки

Читать на русском

До виборів до Верховної Ради залишилося трохи більш ніж рік. Уже скоро на виборців поллється солодка патока нових обіцянок. Хоча більшість нардепів ще не виконали й половини своїх попередніх запевнень, часто передвиборчих. У списку лідерів з виконання своїх зобов'язань лише один нардеп впорався із 83% задуманого. Найскромніші результати показують мажоритарники. Лише в одній області вони виконали більш ніж половину обіцяного. Сьогодні «Слово і Діло» пропонує подивитися список парламентарів, які за всю каденцію примудрилися не виконати жодного запевнення.

Загалом у Верховній Раді 16 нардепів із нульовим рейтингом – вони не змогли втілити в життя жодної обіцянки. Причому 13 із них – мажоритарники, які не були зажаті рамками передвиборчої програми партії.

Половина депутатів, які не виконали жодного запевнення, входять до фракції «Опоблоку». Причому серед восьми «нульових» «опоблоківців» шестеро – мажоритарники. Проте найбільшу кількість досі невиконаних обіцянок – по 24 – дали нардепи Іван Мирний і Тарас Козак, які пройшли до парламенту за списками.

Як нардепи VIII скликання виконують обіцянки: список лідерів та аутсайдерівВосьме скликання Верховної Ради України пропрацювало вже чотири роки з п'яти. Сто відсотків своїх обіцянок не виконав ще жоден із нардепів. Показали лідерів та аутсайдерів у кожній фракції.

Серед мажоритарників з «Опоблоку» з нульовим рейтингом найбільше наобіцяли Дмитро Добкін (15 запевнень), Сергій Дунаєв (10) та Юрій Солод (9). Нардеп Денис Омелянович дав 7 запевнень, Євген Бакулін, з якого колеги зняли депутатську недоторканність і дозволили притягнути до кримінальної відповідальності, навряд чи вже виконає свої 5 обіцянок.

Серед «нульових» нардепів опинився незмінний депутат усіх восьми скликань Юхим Звягільський, на рахунку якого лише 3 обіцянки.

Серед позафракційних нардепів не виконали жодної обіцянки 4 парламентаря, й усі вони мажоритарники: Сергій Клюєв (Донецька область), Костянтин Жеваго (Полтавська область), Павло Балога (Закрапатська область), Яків Безбах (Дніпропетровська область).

У БПП є два «нульових» депутати: Юрій Буглак (пройшов за списками) та мажоритарник Олександр Лівік (Миколаївська область).

Не спромоглися здійснити жодного свого зобов'язання Тарас Пастух (Тернопільська область) із «Самопомочі» та Станіслав Березкін (Тернопільська область) із «Волі народу».

Детальніше – на інфографіці.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес». Як справляється зі своїми обіцянками ваш мажоритарник, дивіться в нашій рубриці «Політики на карті».

Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики». Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: