Як обіцяли облаштувати свої виборчі округи мажоритарники Тернопільської області

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує стежити за тим, як народні обранці виконують свої обіцянки. Сьогодні розбираємось, як мажоритарники Тернопільській області обіцяли облаштувати свої округи.

В області лише п'ять народних депутатів, обраних в одномандатних виборчих округах (ОВО) Олег Барна (ОВО №167, Чортків), Михайло Головко (ОВО №164, Збараж), Микола Люшняк (ОВО №166, Теребовля), Тарас Пастух(ОВО №163, Тернопіль) та Тарас Юрик (ОВО №165, Зборів). Троє нардепів давали обіцянки з приводу облаштування виборчих округів.

Безумовним рекордсменом серед своїх колег можна вважати Барну, який дав 36 запевнень, пов'язаних з округом. У планах нардепа спробувати відремонтувати дорогу в селі Дорогичівка Заліщанского району в 2018 році.

«Із керівником місцевого автодору паном В. Харуком, реагуючи на чисельні скарги жителів, оглянули дорогу до села Дорогичівка. Постараємося цього року зробити. Прикро, що за три роки ігнорування процесу децентралізації села втратили можливість отримати 2,5 мільйони гривень на будівництво тих же доріг», – написав Барна на своїй сторінці в Facebook.

Барна обіцяв зробити все необхідне, щоб запустити роботу Борщівського спиртозаводу. Він відвідав нараду під керівництвом першого віце-прем'єр-міністра Кубіва за участю профільних відомств із приводу діяльності «Укрспирту». Також він приїхав на Борщівський спиртзавод разом із комісією з «Укрспирту». В грудні 2017 року нардеп повідомив, що спиртзавод запустили.

Також Барна збирається відновити військове містечко в Чорткові. Навесні 2017 року мер Чорткова Володимир Шматько повідомив, що за ініціативи Міноборони, голови Тернопільської ОДА Степана Барни та нардепа Олега Барни планується відновити військове містечко. З міського бюджету протягом року виділялося 800 тисяч гривень на поточні роботи з відновлення водопровідних, каналізаційних та електричних мереж.

Пастух пообіцяв побудувати сміттєпереробний завод у ТернополіСказано 24 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Через кілька місяців Барна відвідав підприємство, яке боролося за тендер із відновлення військової частини, й виявив, що вихідні дані фірми фіктивні. Зараз проводиться обробка даних щодо цієї фірми за зверненням нардепа.

Тарас Пастух у своїй програмі пообіцяв збудувати сміттєпереробний завод у Тернополі. Нардеп повідомив «Слову і Ділу», що протягом 2015-2017 років були проведені кілька зустрічей із потенційними інвесторами для будівництва заводу. Але в місті немає земельної ділянки для складання, сортування й переробки ТПВ. До генплану Тернополя не внесли необхідних змін, ОДА також не надає землю під складання ТПВ. Тому інвестори відмовляються продовжувати переговори. Відзначимо, що виділення таких територій є компетенцією Тернопільської міської ради та Тернопільської обласної державної адміністрації.

Тарас Юрик провалив обіцянку докласти максимум зусиль для того, щоб до кінця 2017 року в Тернопільській області суттєво збільшилася кількість об'єктів спортивної інфраструктури. Спочатку нардеп збирався збудувати 10 футбольних полів у кожному районі області. Однак у Тернопільській ОДА нам повідомили, що в 2017 році були збудовані лише 2 футбольні майданчики.

Вдалося нардепу домогтися виділення коштів з Фонду соціально-економічного розвитку на проведення робіт із реконструкції та капітального ремонту Зборівської державної української гімназії імені Завадовича.

Детальніше – на інфографіці.

Переглянути рейтинг відповідальності мажоритарників Херсонської області можна на інфографіці.

Як мажоритарники Хмельницької області обіцяли облаштувати свої округи – на інфографіці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: