У ДТЕК Ахметова визнали, що формула «Роттердам+» все ще працює

Читать на русском
Генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко заявив, що формула Роттердам+ при обчисленні оптової ціни на електроенергію все ще використовується.
фото: telegraf.com.ua

Генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко заявив, що формула «Роттердам+» при обчисленні оптової ціни на електроенергію все ще використовується.

Про це він розповів в інтерв'ю «Економічній правді», повідомляє «Слово і Діло».

Відповідаючи на запитання, чи працює зараз формула «Роттердам+», Тимченко відповів: «Знову ж відомий 12-місячний лаг. Тобто що вийшло? Ціни пішли вгору, а 12 місячний лаг не дозволив відображати реальну спотову ціну в тарифі. Відповідно, завжди йде відставання».

Олег ЛяшкоГолова "Радикальної партії Олега Ляшка"
Ляшко заявив, що «радикали» звернуться до суду, якщо НКРЕКП не скасує формулу ціноутворення «Роттердам+»Сказано 21 листопада 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Вона (формула «Роттердам+» – ред.) працює з точки зору того, що на базі цієї формули формується оптова ринкова ціна на електроенергію», – сказав Тимченко.

Відповідно до прийнятої НКРЕКУ в 2016 році формулою «Роттердам+» ціна вугілля в виробництві електрики вугільно-теплової генерації обчислюється за формулою, яка враховує вартість вугілля в порту Роттердам плюс вартість його доставки в Україну.

Нагадаємо, НАБУ проводить досудове розслідування за фактом зловживання службовим становищем членами НКРЕКУ через формулу «Роттердам+».

В середині березня Єврокомісія висловила невдоволення затягуванням прийняття законопроекту про створення прозорого енергорегулятора.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: