У СБУ розповіли, кому була вигідна ліквідація Захарченка

Читать на русском
Знищення Захарченка було вигідне перш за все російській стороні для того, щоб і надалі контролювати тимчасово окуповані території.

Ліквідація ватажка «ДНР» Олександра Захарченка була вигідна РФ.

Вбивство Захарченка: чого чекати від РФ на Донбасі даліУ Кремлі заговорили про підвищення напруженості на Донбасі після смерті Захарченка. Про те, що буде з Донбасом далі, говорили з експертами.

Про це на брифінгу в Києві заявив заступник голови СБУ Віктор Кононенко, передає «Слово і Діло».

«Знищення Захарченка було вигідне перш за все російській стороні для того, щоб і надалі контролювати тимчасово окуповані території», – зазначив Кононенко.

Нагадаємо, 31 серпня в результаті вибуху в ресторані загинув ватажок «ДНР» Олександр Захарченко. Так звані правоохоронці самопроголошеної «ДНР» заявили, що затримали «українських диверсантів», які, ймовірно, причетні до замаху на Захарченка. Але в СБУ цю інформацію не підтвердили.

В ОРДО у вбивстві підозрюють охоронця Захарченка, а МЗС РФ звинувачує «київський режим». Водночас в СБУ повідомляли, що смерть Захарченка може бути результатом внутрішніх кримінальних конфліктів серед бойовиків, перш за все пов'язаних із перерозподілом віджатого бізнесу протягом 2014-2018 років. 2 вересня Захарченка поховали в Донецьку поруч із бойовиками «Гіві» та «Моторолою».

Після вбивства Захарченка бойовики анонсували проведення «виборів» на території «ДНР» і «ЛНР» 11 листопада 2018 року.

Раніше СБУ оприлюднила аудіо розмови про підготовку усунення Захарченка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: