У НАБУ розповіли цікаві деталі справи Труханова – відео

Читать на русском
В Антикорупційному бюро повідомили цікаві деталі справи про розтрату 185 мільйонів гривень на покупку будівлі заводу Краян.
Геннадій Труханов і Павло Вугельман

Національне антикорупційне бюро розповіли подробиці і хронологію кримінального провадження про можливе заволодінні 185 мільйонами гривень бюджету Одеси на покупку будівлі збанкрутілого заводу «Краян» мером міста Геннадієм Трухановим, його заступником Павлом Вугельманом і іншими підозрюваними.

Деталі розслідування і хронологія справи розповідається в опублікованій НАБУ відео, повідомляє «Слово і Діло».

У Бюро зазначили, що куплена Одеською міською радою будівля заводу «Краян» не брала участі в програмі «Прозорий офіс», як про те заявляв Труханов на суді. Замість неї Одеська міськрада подавала будівлю колишньої Київської районної адміністрації Одеси. Також мер заявляв, що будівля повністю готова до експлуатації, коли в ній внутрішнє оздоблення та інженерні комунікації незадовільні, згідно експертизи.

Також Труханов заявляв, що зазначений будинок є проектом «Європейська мерія», який вже два роки розглядається. Однак у відповіді на запит НАБУ повідомлялося, що такий проект Одеською міськрадою не розроблявся, не обговорювався і не затверджувався.

Заволодіння коштами місцевого бюджету Одеси під час придбання будівлі ВАТ ХК КраянNABU

Нагадаємо, НАБУ завершило досудове розслідування справи Труханова.

Раніше Бюро почало розслідувати можливу брехню в декларації мера Одеси.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: