Ім'я кандидата на заміну Кучмі на переговорах у Мінську назвуть за два тижні

Читать на русском
Геращенко повідомила, що новий представник на переговорах щодо Донбасу замість Леоніда Кучми орієнтовно буде призначений за два тижні.

Представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронній контактній групи в Мінську Ірина Геращенко повідомила, що новий представник на переговорах щодо Донбасу замість Леоніда Кучми орієнтовно буде призначений за два тижні.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Укрінформ».

Кучма розповів, що обміну заручниками до виборів в Україні не будеДо президентських виборів 2019 року просування в питанні обміну заручниками на Донбасі очікувати не слід

Геращенко зазначила, що знає, чия кандидатура пропонуватиметься до складу ТКГ від України замість Кучми, але відмовилася її назвати.

«Я маю інформацію щодо того, хто пропонується на цю дуже непросту посаду, але очевидно, що її має назвати президент України Петро Порошенко», – зазначила Геращенко.

На запитання, коли буде призначений новий представник України замість Кучми, вона відповіла, що на наступному засіданні ТКГ, яке має відбутися за 2 тижні.

«Мінськ без української переговорної групи не залишиться. Наступне засідання в Мінську за 2 тижні, й українська сторона завжди гідно представлена в Мінську», – наголосила політик.

Раніше другий президент України Леонід Кучма заявив, що завершить роботу в Тристоронній контактній групі.

2 жовтня Леонід Кучма попрощався в Білорусі з учасниками мінських переговорів.

Також стало відомо, що спеціальний представник ОБСЄ Мартін Сайдік на прес-конференції оголосив, що українська делегація має отримати нового керівника.

«Хтось має бути керівником української делегації. З ним завжди Руслан Демченко», – вказав Сайдік.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: