Геращенко наполягає на перенесенні переговорів щодо Донбасу з Мінська

Читать на русском
Геращенко підтримує перенесення переговорів до нейтральної країни, яка не підігруватиме Москві.

Перший віце-спікер українського парламенту, представник України в гуманітарній підгрупі контактної групи щодо Донбасу Ірина Геращенко підтримує перенесення переговорів із Мінська (Білорусь).

Про це вона написала в Facebook, пише «Слово і Діло».

Ірина ГеращенкоНародний депутат України
Геращенко запевнила, що мирний план Президента буде виконаноСказано 23 червня 2014 р.Статус обіцянки: Архів

Геращенко зазначила, що неодноразово публічно висловлювала незгоду та обурення голосуваннями Білорусі в ООН з усіх питань, що стосуються України, окупованих Криму та Донбасу.

«Постпред України в ООН Єльченко заявив про необхідність перенесення мирних переговорів з Мінська на інший майданчик. Я підтримую цю позицію, й давно за це виступаю», – написала вона.

Вона зазначила, що підтримує перенесення майданчика до нейтральної країни, яка «не підігруватиме Москві й не голосуватиме з Кремлем в унісон – проти України».

«Щодо Білорусі, то крім відверто недружніх Україні голосувань, є й гірші факти: оголошення персонами нон ґрата українських журналістів і митців на догоду Москві, викрадення Павла Гриба а передача його ФСБ. Все це ніяк не корегується з нейтральним статусом, а навпаки, тхне координацією своїй дій із Кремлем», – додала вона.

Нагадаємо, постійний представник України при ООН Володимир Єльченко заявив, що необхідно перенести з Мінська переговори щодо Донбасу до якоїсь іншої столиці.

Зазначимо, наступне засідання контактної групи щодо Донбасу відбудеться 2 жовтня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: