Які законопроекти обіцяли відстоювати в Раді мажоритарники Чернігівській області

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує стежити за тим, як народні депутати від одномандатних виборчих округів виконують свої обіцянки. Сьогодні ми розбирались, які законодавчі ініціативи обіцяли відстоювати у Верховній Раді мажоритарники Чернігівської області.

В області шість мажоритарників і всі, крім Максима Микитася, давали обіцянки щодо законопроектів. Найбільше їх в Олександра Кодоли – 11. На початку цього року депутат обіцяв підтримати законопроект про національну безпеку. В день, коли його ухвалювала Рада, Кодола зареєструвався на пленарному засіданні, але під час голосування був відсутній і обіцянку провалив.

У 2016 році Кодола пообіцяв, що фракція «Народного фронту» підтримає створення тимчасової слідчої комісії для розслідування офшорів вищих посадових осіб. «Якщо ми говоримо про ТСК, то наша фракція готова підтримати цього тижня, якщо буде винесене питання. Ба більше, ми вже делегували туди нашого представника, колегу Сергія Драюка», – зазначив він. Але коли справа дійшла до розгляду відповідної постанови, фракція змогла дати лише 13 голосів, а 25 нардепів узагалі не голосували. Того ж року Кодола обіцяв підтримати урядовий законопроект про скасування оподаткування пенсій. І цю обіцянку він уже виконав.

Сергій Березенко в березні минулого року пообіцяв, що фракція «Блоку Петра Порошенка» підтримає президентський законопроект про притягнення до відповідальності за подвійне громадянство. «Ми за голосуванням побачимо, хто має подвійне громадянство, й хто на камери розповідає, який він патріот і б'є себе в груди, а насправді є громадянином Румунії, Угорщини, Словаччини або якоїсь іншої країни, можливо, Росії», – зазначив він. Поки цей законопроект лише очікує розгляду в парламенті.

Крім того, Березенко пообіцяв, що фракція БПП проголосує за рішення про скасування депутатської недоторканності.

Валерій Давиденко навесні 2015 року заявив, що «Блок Петра Порошенка» підтримає ухвалення законопроекту про повернення повноважень розпорядження землями територіальних громад. Минулого року парламент тільки включив цей законопроект до порядку денного, він досі чекає на розгляд.

У своїй передвиборчій програмі Анатолій Євлахов пообіцяв домогтися впровадження прогресивної шкали оподаткування, яка залежатиме від доходів. Восени 2015 року в Раді був зареєстрований розроблений за участю Євлахова законопроект «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо податкової лібералізації». Він, зокрема, передбачає прогресивну реформу об'єкта оподаткування та ліквідацію податкової міліції. Зараз документ все ще перебуває в профільному комітеті.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, «Слово і Діло» розбиралось, які фракції та нардепи напрацювали й зареєстрували найбільше законодавчих ініціатив у вересні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: