Законотворча діяльність Ради: хто активніше за всіх працював у вересні

Читать на русском

Зі стартом нової сесії Верховної Ради народні депутати активізували процес подачі нових законодавчих ініціатив: за вересень їх набралося 77. Ще три законопроекти ініціював президент України Петро Порошенко, 25 – Кабінет міністрів. «Слово і Діло» розбиралося, які фракції та нардепи напрацювали й зареєстрували найбільше законодавчих ініціатив.

Відзначимо, Порошенко вніс до Ради законопроекти «Про внесення змін до статуту Збройних сил України», «Про внесення змін до Конституції України (щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору)» та «Про адвокатуру та адвокатську діяльності».

У Раді більш ніж 130 законопроектів очікують розгляду в другому читанніУ парламенті 133 законопроекти очікують другого читання. Причому майже половина з них отримала висновок профільного комітету й повністю готова до розгляду.

Щодо фракцій, то «Блок Петра Порошенка» традиційно вийшов у лідери за законопроектами: представники цієї фракції підключилися до розробки 47 документів. Активніше за всіх працювали Андрій Кіт та Оксана Юринець.

Члени фракції «Народного фронту» брали участь у створенні 38 законопроектів, до 8 документів причетні Ігор Лапін і Валерій Лунченко. До 24 законопроектів доклали руку депутати від «Відродження». Олег Кулініч був у цьому напрямку найактивнішим минулого місяця.

Нардепи від «Самопомочі» причетні до створення 20 законопроектів, Радикальної партії – 17, «Волі народу» – 16, «Опозиційного блоку» – 14, «Батьківщини» – 12.

Із позафракційних депутатів активніше за всіх законотворчою діяльністю займалися Тарас Батенко (10 законопроектів), Ірина Констанкевич, Валентин Дідич (по шість), Дмитро Добродомов та Олег Осуховський (по п'ять).

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» вивчало, які обіцянки потрібно виконати нардепам під час роботи 9-ї сесії парламенту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: