НАБУ завершило розслідування справи Львівського бронетанкового заводу

Читать на русском

В Антикорупційному бюро повідомили про закінчення розслідування чергового кримінального провадження, цього разу справи ЛБТЗ.
Національне антикорупційне бюро (НАБУ)фото: «Слово і Діло»

Детективи Національного антикорупційного бюро завершили досудове розслідування кримінального провадження, порушеного за фактом розтрати коштів Львівського бронетанкового заводу, захисту відкритий доступ до матеріалів справи.

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіли в прес-службі НАБУ.

«Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про завершення досудового розслідування посадовцям Збройних Сил України та державного підприємства «Львівський бронетанковий завод», підозрюваним у кримінальному провадженні за фактом розтрати коштів під час закупівлі двигунів для потреб ЗСУ. 3 березня цим особам та їх захисникам відкрито матеріали досудового розслідування для ознайомлення», – зазначили в Бюро.

Як відомо, у цьому провадженні НАБУ підозрює директора ЛБТЗ Романа Тимківа , його заступника Олега Ткаченка, начальника Центрального бронетанкового управління Збройних сил України Озброєння ЗСУ Юрія Мельника, начальника відділу ЦБТУ ЗСУ Озброєння ЗСУ і засновника ТОВ «Булет Лайн» Андрія Бєлозьорова.

«Під час досудового розслідування встановлено, що ЛБТЗ виграв конкурсні торги на поставку ЦБТУ ЗСУ нових двигунів В-46-6. За документами, ЛБТЗ придбав у «Булет Лайн» і поставив ЦБТУ ЗСУ 40 двигунів. Зібрані слідством докази свідчать про те, що насправді двигуни надійшли на завод від третьої сторони без жодних документів; договір із ТОВ був фіктивний, а двигуни — не новими, а такими, що були у використанні. До того ж, ці самі двигуни у 2008–2009 вже були реалізовані підприємствам на внутрішньому ринку як надлишкове майно МО. За результатами проведення низки експертиз — економічної, комплексної судової автотехнічної, трасологічної, товарознавчої експертизи двигунів — слідство уточнило розмір збитків, завданих державі через корупційне правопорушення. Вони перевищують більш ніж 14,15 млн грн», – наголосили в відомстві.

Нагадаємо, суд подовжив відсторонення заступника директора ЛБТЗ.

Раніше також продовжили відсторонення директора цього держпідприємства.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: