НАБУ розслідує зникнення техніки з Житомирського бронетанкового заводу

Читать на русском
В Антикорупційному бюро розслідують схему списання техніки Житомирського бронетанкового заводу на суму понад 12 млн грн.

Національне антикорупційне бюро долучить до кримінального провадження про розтрату на Житомирському бронетанковому заводі інформацію про зникнення комплектуючих до бойових машин на суму 12 мільйонів гривень.

Про це йдеться у відповіді відомства на запит народного депутата Сергія Лещенка, який оприлюднив проект «Марлін», повідомляє «Слово і Діло».

У НАБУ пояснили, що з 2016 року ведеться розслідування про можливу розтрату майна шляхом зловживання службовим становищем посадовими особами заводу.

«З огляду на те, що в заяві викладені відомості, аналогічні тим, які є предметом розслідування, зазначена заява долучено до матеріалів вказаного кримінального провадження, в ході якого викладені в ньому відомості будуть перевірені слідчим шляхом», – йдеться у відповіді Бюро.

Йдеться про аудиторськтий звіт Міністерства оборони України від квітня 2015 року, який проект «Марлін» передав Бюро.

Аудитори тоді встановили відсутність 42 найменувань комплектуючих на загальну суму 12,2 млн грн. При цьому майно не списувалося.

Водночас, документи щодо зазначеної техніки були знищені, деякі – відповідно до закону, інші – безпідставно. Тому аудитори заявили про неможливість підтвердити заподіяння збитків.

Нагадаємо, Міноборони виграло позов до ЛБТЗ за поставлені не нові двигуни.

Раніше у НАБУ розповіли про провадження щодо «Укроборонпрому».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: