НАБУ отримало доступ до документів Житомирського бронетанкового заводу

Читать на русском
В Антикорупційному бюро перевірять документи Житомирського бронетанкового заводу у справі вивезених двигунів.

У межах розслідування кримінального провадження про розтрату 6,88 мільйона гривень Житомирського бронетанкового заводу детективи НАБУ отримали доступ до документів підприємства.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

За версією слідства, протягом 2014-2015 років службові особи ЖБТЗ здійснили незаконне розбронювання та відчуження без відповідного рішення Кабінету міністрів державного майна мобілізаційного резерву державного агентства резерву України, а саме 20 двигунів УТД-20 вартістю 4,53 млн грн. Надалі двигуни без відповідних дозвільних документів вивезені з цеху за територію підприємства в невідомому напрямку, чим допущена розтрата майна на суму 6,88 млн грн.

Під час досудового розслідування встановлено, що двигуни УТД-20 кількістю 20 одиниць надійшли до цеху №2 для випробувань на підставі накладної. Згідно зі свідченнями начальника цеху №2, після проведення робіт із двигунами на підставі відповідних накладних частина двигунів була передана до цеху №1 для встановлення на бронетехніку, а частина – до складу готової продукції.

Для встановлення подальшого руху майна мобілізаційного резерву, перевірки інформації, отриманої під час досудового розслідування, необхідно отримати доступ до документів ЖБТЗ, а саме до документів, якими зафіксована передача цих двигунів.

Суддя клопотання задовольнив.

Нагадаємо, НАБУ розслідує зникнення техніки з Житомирського бронетанкового заводу.

Раніше «Укроборонпром» звільнив підозрюваного НАБУ директора ЛБТЗ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: