Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Труба планує в кінці жовтня 2018 року запустити роботу Державного бюро розслідувань

29 серпня 2018 року голова Державного бюро розслідувань Роман Труба пообіцяв, що в кінці жовтня зможе запустити роботу ДБР як повноцінного правоохоронного органу. «В нас є і територіальні управління – це 455 посад. Конкурс вже на фінальній стадії. Обрано 63 переможця конкурсів на керівні посади. Днями комісія визначить ще переможців. З понеділка конкурсна комісія починає співбесіди з кандидатами на посади слідчих, які триватимуть приблизно 5 тижнів. Після цього я зобов’язаний провести кожному з претендентів ще спеціальну перевірку. В такому темпі в кінці жовтня я зможу запустити роботу ДБР як повноцінного правоохоронного органу», – заявив голова ДБР.
Не виконано
Сказано 29 серпня 2018 р.

Джерело

  • https://lb.ua/news/2018/08/31/406390_roman_truba_ya_gotoviy_budyakih.html
  • https://dbr.gov.ua/news/rtruba-dbr-zapracyue-v-comu-roci
  • https://dbr.gov.ua/news/dbr-obralo-212-slidchikh-do-teritorialnikh-upravlin-ta-zavershilo-konkurs?fbclid=IwAR2Mxs9unX8A_fTWcwMSbMh5Bq-QnVewiWwLCB5-Vl1Yoo1jBfqKuJUPXC8
  • https://dbr.gov.ua/news/u-dbr-ogolosheno-konkursi-na-103-posadi-sered-nikh-65-slidchikh

Результат

19 вересня стало відомо, що Державне бюро розслідувань відкриє перші провадження після обрання слідчих територіальних управлінь та призначення їх на посади. За словами керівника правоохоронного органу, це буде зроблено у листопаді 2018 року.

Станом на 22 жовтня було визначено 212 переможців конкурсу на посади слідчих до семи територіальних управлінь Державного бюро розслідувань, 19 посад залишилися вакантними. З обранням слідчих завершився конкурс на 455 посад до семи територіальних управлінь ДБР, який тривав з квітня 2018 року.

Усі переможці мають пройти психофізіологічне дослідження із застосуванням поліграфу, а ті, хто претендує на посаду слідчого – також спеціальну перевірку державними органами. Голова ДБР планує, що у листопаді на роботу приймуть слідчих, які пройдуть спеціальну перевірку та не матимуть негативних висновків.

Станом на 26 жовтня було оголошено конкурси на 103 посади у Державному бюро розслідувань. Зокрема, ДБР шукає кандидатів на 65 посад слідчих: 39 – до центрального апарату та 26 – до територіальних управлінь. «Це посади, які залишилися вакантними після першої хвилі конкурсного добору», – зауважив Директор ДБР Роман Труба, додавши, що оголошення нових конкурсів не вплине на початок відкриття проваджень.

ВИСНОВОК: запустити роботу Державного бюро розслідувань як правоохоронного органу планується в листопаді 2018 року.