Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Розенблат ініціюватиме в 2018 році виділення з Держбюджету 50 млн грн для онкологічного центру та обласної лікарні міста Житомир

20 грудня 2017 року народний депутат України Борислав Розенблат пообіцяв ініціювати в наступному році виділення з державного бюджету 50 мільйонів гривень з для оснащення онкологічного центру та обласної лікарні Житомира.
Архів
Сказано 20 грудня 2017 р.

Джерело

  • Лист прес-служби Борислава Розенблата від 20 грудня 2017 року
  • письмо
  • Лист КМУ від 30 листопада 2018 року
  • письмо

Результат

Наприкінці серпня ми направили запит народному депутату.

Для уточнення інформації ми направили запит до Кабінету міністрів України.

У відповіді нас повідомили, що депутат не звертався із пропозицією виділити з Держбюджету 50 млн грн для онкологічного центру та обласної лікарні міста Житомир.

Наш запит відомство перенаправило до МОЗ та Мінфіну для надання більш детальної інформації.

6 грудня МОЗ України відповів на наш запит. У відповіді нам повідомили, що Розенблат, 21 грудня 2017 року, дійсно звертався до Міністерства охорони здоров'я з проханням виділити кошти на реконструкцію та оснащення, але тільки для Житомирського обласного онкологічного диспансеру. Конкретна сума в запиті не вказана, втім вказана вартість гамма-терапевтичного апарату-45 млн. грн. Депутат отримав відмову у виділенні коштів міністерством. Так само МОЗ вказав, що подібного роду фінансування проводиться з відповідних місцевих бюджетів. З огляду на, що звернення до Міністерства охорони здоров'я було відправлено депутатом наступного дня, дану обіцянку розцінюється нами, як анонс. Тому дану обіцянку переноситься в архів.